Als afsluiting van wederom een leuk en leerzaam jaar KERNgezond in de gemeente Nederweert waren de kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Zonnehof uit Leveroy en De Schrank uit Ospel te gast bij zorgboerderij Steegherhof.

 

Bij aankomst werden de kinderen al vol enthousiasme begroet door de vele hulpboeren van de zorgboerderij. Na een openingswoord werd er snel begonnen met de vier onderdelen van deze ochtend. Onder leiding van de hulpboeren kregen de kinderen een inkijkje bij de dieren van de zorgboerderij. Hoe worden de kippen, pony’s, paarden, het hangbuikzwijn en de anderen dieren verzorgd en wat krijgen ze te eten? Een ritje op het paard mocht ook niet ontbreken!

 

Verder gingen de kinderen de moestuin in om daar te raden wat voor groenten en kruiden er allemaal groeiden. Na goed overleg kwamen ze hier goed uit. Daarna werden enkele van deze groenten en kruiden gebruikt om een heerlijk gerechtje te maken. Jumbo Heerschap stelden de overige producten beschikbaar. De kinderen maakten een heerlijk gevulde paprika met zuivelspread, komkommer, selderij en bieslook.

 

Als laatste onderdeel moest er goed samengewerkt worden in de wei. Hier was namelijk een uitgebreid spel uitgezet. Door goed samen te werken konden de kinderen de opdrachten voltooien om uiteindelijk zo snel mogelijk te beginnen aan het eindspel.

 

Aan het einde van de ochtend hadden de hulpboeren nog een verrassing in petto voor de kinderen. Dankzij hun eigen DJ en MC werd er een kleine disco gehouden waarbij samen gefeest, gedanst en gezongen werd. Een erg leuke activiteit waarbij twee verschillende doelgroepen alles samen deden. Er was dan ook een groot applaus voor elkaar toen er afscheid genomen werd.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op