Op basisschool De Doolgaard stond op donderdagochtend 24 juni een nieuwe KERNgezond-activiteit op het programma. De kinderen van de groepen 6/7 beleefden de smaaklessen. Dit geheel coronaproof in de bubbel van de eigen klas.

 

Op het programma stond een suikerquiz en een smoothie fietsen. Tijdens de suikerquiz gingen kinderen in groepjes de discussie aan hoeveel suiker er nu in enkele dagelijkse producten zit. Deze producten stonden voor in de klas opgesteld en bij het nakijken stapelden de kinderen er het juiste aantal suikerklontjes ervoor.

 

Op het schoolplein stond de toffe smoothiefiets klaar om lekker smoothies op te bereiden. PLUS Lucassen had allerlei lekker fruit en yoghurt beschikbaar gesteld zodat elk kind zijn eigen smoothie kon maken. Op de smoothiefiets trapten de kinderen 20 seconden lang waarna ze hun eigen smoothie natuurlijk meteen mochten opdrinken.

 

Tussendoor kwam Maurice Graef met een cameraman langs om de kinderen in het zonnetje te zetten. Deze kinderen hebben namelijk dit jaar de KERNgezond ScholenChallenge gewonnen. Zij wisten de meeste punten in zo min mogelijk tijd te scoren. Als prijs wonnen ze een grote beker en mogen ze allemaal een keer gratis naar De Wevert Fit & Fun komen voor een spectaculaire proefles!

 

Het was een topochtend voor de kinderen!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op