De kinderen van groep 8 van basisschool Meander beleefden op 10 mei een KERNgezonde ochtend. Ze gingen aan de slag met alle drie de pijlers van het project KERNgezond; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

 

De groep werd in twee kleinere groepen gesplitst. En ze begonnen beide met een andere activiteit, halverwege wisselden ze van activiteit. In het kader van ‘gezonde voeding’ gingen de kinderen zelf aan de slag met het maken van een heerlijk gerecht. Ze maakten broodsushi met producten die beschikbaar werden gesteld door Jan Linders Reuver. Zo sneden ze hun eigen wortels, paprika’s, bieslook en komkommers om dit vervolgens op een volkoren boterham met smeerkaas te doen en netjes op te rollen en te snijden tot een sushirolletje. Zo ervaarden ze dan gezond eten lekker en leuk is.

 

Als tweede activiteit stond een kickboksclinic van een ervaren instructeur op het programma. Dit valt natuurlijk onder de pijler ‘gezond bewegen’, maar ook onder ‘gezond gedrag’ want discipline, samenwerken, elkaar helpen en goed luisteren waren erg belangrijk bij deze clinic. De kinderen leerden enkele basistechnieken van de sport en genoten er zichtbaar van.

 

De KERNgezond ochtend vloog voorbij!

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op