Op het Citaverde collega is een groep studenten de afgelopen projectperiode druk bezig geweest met het organiseren en uitvoeren van een KERNgezond-activiteit.

 

Over de periode van zes weken hebben de leerlingen zich in drie groepjes verdeeld, voorlichting gekregen over KERNgezond en handvaten en tips gekregen hoe een leuke en leerzame activiteit te organiseren. In week 4 en 6 van de projectperiode werd de activiteit uitgevoerd voor de KERNgezond-kinderen van basisscholen De Bongerd, De Zonnehof (Leveroy), Budschop en De Kerneel. Cliƫnten van PSW sloten deze dagen ook aan en samen beleefden ze een enorm leuke activiteit waarbij verschillende doelgroepen betrokken waren. Voor de basisscholen was dit alweer de derde KERNgezond-activiteit.

 

De tweedejaars leerlingen van het Citaverde College hadden een voedingsquiz bedacht waarbij leerlingen door middel van vragen beantwoorden en geblinddoekt proeven verschillende stukken fruit konden verzamelen waar uiteindelijk een lekkere smoothie van gemaakt werd.

 

Verder werden er Oud-Hollandse spellen gedaan zoals eierlopen, ringewerpen en sjoelen. Als derde onderdeel stond bewegen op het programma. Onder leiding van vier dames kregen de KERNgezond-leerlingen een leuk dansje ingestudeerd.

 

Het was een geweldig leuke activiteit waar zowel de leerlingen van het Citaverde Collega, als de cliƫnten van PSW als de KERNgezond-leerlingen van genoten. Er was dan ook een groot applaus over voor organiserende leerlingen van het CItaverde College.

 

De laatste KERNgezond-activiteit van dit jaar zal plaatsvinden op 25, 26 en 27 juni op zorgboerderij Stegerhof.

Foto's 

Basisscholen DE BONGERD en DE ZONNEHOF (4 april)

Basisscholen BUDSCHOP en DE KERNEEL (18 april)

Meer weten? 

Evy Steeghs

Project manager

Neem contact op