Speciaal voor basisscholen heeft iPH-partner KERNgezond een circuitmodel Positieve Gezondheid gemaakt. In een dagdeel maken kinderen op een inspirerende manier kennis met Positieve Gezondheid. Het circuitmodel is bedoeld voor alle basisschoolkinderen vanaf 8 jaar.

 

Het circuitmodel van KERNgezond vertaalt de zes pijlers van het spinnenweb naar inhoudelijke activiteiten. ‘Wij geloven dat het beter is om kinderen te inspireren met een onderwerp aan de slag te gaan, in plaats van hen belerend toe te spreken. Kinderen moeten Positieve Gezondheid zelf ervaren’, vertelt projectleider Maurice Graef.

 

In een dagdeel aan de slag met Positieve Gezondheid

Verschillende professionals geven invulling aan de activiteiten. In totaal kunnen 90 leerlingen tegelijk deelnemen aan het circuitmodel. De gehele sessie vindt tijdens één dagdeel plaats op de betreffende basisschool zelf. Basisscholen kunnen subsidie aanvragen om met het circuitmodel Positieve Gezondheid aan de slag te gaan.

 

Meer weten? Neem contact op met Maurice Graef via maurice@wijzijnkerngezond.nl. KERNgezond is een onderdeel van Sport-Company en een landelijk erkende interventie op het gebied van gezonde leefstijl.

 

Bron: www.iph.nl

Meer Weten? 

Maurice Graef

Neem contact op