De tweede activiteit van KERNgezond Sevenum vond plaats op dinsdag 11 december. Nummer 2 van de wereld bij het skateboarden bij de vrouwen, Candy Jacobs, was te gast op basisscholen De Dobbelsteen, De Krullevaar en De Horizon.

 

Candy gaf een gastles die in het teken stond van gezond gedrag, genaamd ‘De Held’. Je bent pas een held als je netjes met anderen omgaat en anderen helpt. Candy bezocht alle scholen apart. Op de school maakten de kinderen eerst een woordweb waarbij ze woorden invulden rondom ‘gezond gedrag’. Vervolgens werd de discussie aangegaan over wat gezond gedrag nu is. Candy vertelde hoe dit terug komt in de topsport en hoe dit weer terugslaat op het leven van de kinderen. Als laatste werd ingegaan op ‘opstekers’ en ‘afbrekers’. Zo ontdekten de kinderen dat pestgedrag altijd gevolgen blijft hebben. Bij elke nare opmerking kreukelden ze een papier, waarna de opdracht was om het blad weer glad te strijken. Zo zagen de kinderen dat de kreukels, dus de nare opmerkingen, altijd zichtbaar blijven. De opstekers geven de kinderen juist extra energie en een goed gevoel. Hierna maakten ze dan ook samen afspraken rondom gezond gedrag die ze dit jaar gaan naleven in de klas.

 

Op basisschool De Dobbelsteen was zelfs een cameraman aanwezig om alles vast te leggen. Dit voor een documentaire rondom Candy haar weg naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Daar staat skateboarden voor het eerst ooit op het programma.

 

Een erg leuke en leerzame ochtend die uiteraard afgesloten werd met handtekeningen en foto’s.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op