Vanwege het coronavirus kon KERNgezond helaas geen activiteiten meer uitvoeren op de basisscholen. Inmiddels is het nieuwe schooljaar van start gegaan en is KERNgezond weer fris gestart op de eerste basisschool. Op 8 september was KERNgezond te gast op basisschool De Zjwiek.

 

Een gezond ontbijt stond op het programma. Voordat de kinderen echt gingen ontbijten werd het KERNgezond schooljaar eerst geopend door wethouder Robert Martens en tophandballer Nick van den Beucken. Na hun openingswoord was het tijd om lekker actief te worden met een warming-up op muziek onder leiding van Sportcenter Balance. Hieraan nam de hele school deel.

 

Daarna was het voor de groepen 6/7 tijd om de klas in te gaan. Hier stond een heerlijk en gezond ontbijt voor ze klaar dat mogelijk werd gemaakt door Bakkerij Heerschap en Jumbo Heerschap. Tussen het ontbijt door kregen de kinderen uitleg over waar KERNgezond voor staat en wat de kinderen dit jaar kunnen verwachten.

 

Nick van den Beucken was ook aanwezig in de klassen om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt voor zowel hem als voor de kinderen. De kinderen leerden dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Uiteraard werd Nick het hemd van het lijf gevraagd, van wat hij zoal eet tot hoe vaak hij traint tot wat voor huisdieren hij heeft.

 

Er werd afgesloten met een groepsfoto, handtekeningen voor iedereen en een groot applaus voor Nick.

 

Een erg geslaagde eerste activiteit van KERNgezond in het nieuwe schooljaar.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op