De kinderen van de groep 5/6 van basisschool De Brink uit Melderslo beleefden op donderdagochtend 17 juni hun laatste KERNgezond-activiteit van dit schooljaar.

 

Onder een stralend zonnetje liepen ze een speurtocht door het dorp. De kinderen werden verdeeld in vier groepjes en elk groepje zocht haar aan de hand van een routebeschrijving hun weg door het dorp. Op hun route kwamen ze vragen over gezonde voeding tegen. Na goed te overleggen werden de meeste vragen goed beantwoord.

 

Onderweg waren er ook nog twee spellen uitgezet waarbij ze samen een zo goed mogelijke scoren probeerden neer te zetten. Zo werd er in het speeltuintje aan ‘Achter de Pastorie’ zo snel mogelijk een parcours afgelegd waarbij de kinderen hun lenigheid op de proef werd gesteld. Bij het spel in het speeltuintje aan de ‘Pastoor Teeuwenstraat’ moest zo snel mogelijk een bal overgespeeld worden tot ze bij een basket waren. Hier werd geprobeerd om zo veel mogelijk punten in de basket te gooien.

 

Een erg leuke ochtend waarin de kinderen lekker sportief bezig zijn geweest. Volgend jaar gaat KERNgezond weer verder op basisschool De Brink.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op