De kinderen van de groepen 4/5, 5/6 en 6 beleefden op 7 december een leuke en leerzame ochtend in het kader van het thema ‘Respect’. Deze ochtend was onderdeel van het programma KERNgezond dat dit jaar ook weer actief is op basisschool De Mussenberg.

 

Het thema respect past perfect in de KERNgezond-pijler; Gezond Gedrag. De kinderen kregen deze ochtend twee onderdelen voorgeschoteld. Eerst was er een klassikaal gedeelte waarbij de kinderen ingingen hoe je met elkaar omgaat, wat respect voor elkaar is en dat je pas een echte held bent als je lief bent voor anderen, niemand uitsluit, complimenten geeft en je sportief naar elkaar toe gedraagt.

 

Daarna was het tijd om het thema ook actief te beleven. Dit gebeurde met een judoclinic van Ko Arashi. Trainster Judith had een erg leuke en uitdagende workshop in elkaar gezet waarbij valpreventie ook een belangrijke rol speelde. Na een warming-up op muziek werden enkele judorollen geoefend en er werd afgesloten met een klein wedstrijdje waarbij de kinderen elkaar, met respect, van de mat af moesten duwen.

 

Al met al een erg leuke maar ook leerzame ochtend.

Foto's 

Meer weten? 

Denise Vlieks

Projectmanager

Neem contact op