De kinderen van de groepen 5 en 6 van basisscholen De Glundering (Haelen) en De Kwir (Neer) doken het Leudal in. Dit binnen project KERNgezond. Deze activiteit werd in samenwerking met Groen Hart Leudal georganiseerd.

 

Beide basisscholen waren te gast om de natuur in te duiken om hier van alles te leren over de dieren die in het Leudal leven. Dit op een actieve en inspirerende manier. Niet alleen de uitgezette wandeltocht was al lekker actief maar onderweg kwamen ze ook nog twee beweegspellen tegen.

 

De Glundering beleefde de activiteit op 21 maart en De Kwir trok de natuur in op 16 april. De gidsen van Groen Hart Leudal hadden een mooie tocht door het bos uitgezet. Binnen de tocht waren 4 activiteiten uitgezet. Zo kregen ze van de gidsen uitleg over de bever. Hoe leeft de bever? Waarom knaagt hij aan bomen? Hoe ziet een bever er uit? Dat laatste konden ze zelf ook zien want de gidsen hadden een opgezette bever bij zich. Daarnaast visten de kinderen zelf allerlei waterdiertjes uit de waterpoel. Wat beweegt er toch veel in het water! Aan de hand van informatiekaarten en een vergrootglas onderzochten de kinderen goed welk diertje ze nu eigenlijk uit het water hadden gehaald.

 

Binnen hun wandeltocht stopten ze ook bij een voedingsspel waarbij ze actief door het bos moesten bewegen om de gezonde producten van de ongezonde producten probeerden te onderscheiden. Als laatste onderdeel werd er een ware estafette gerend op de bospaden. Een estafette met hindernissen zoals een slalom, een loopladder en rondjes draaien. De teams vlogen door het bos op!

 

Al met al een erg leuke, leerzame, actieve en gezellige ochtend midden in het prachtige Leudal! Die werd afgesloten met een applaus voor de vrijwilligers van Groen Hart Leudal.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op