Op woensdag 21 juni vond de KERNgezond slotactiviteit van dit schooljaar plaats voor basisschool Bösdael. De kinderen gingen aan de slag met ‘Mijn Positieve Gezondheid’.

 

Mijn Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid dan voldoende bewegen en goede voeding binnen krijgen. Mijn Positieve Gezondheid richt zich ook op het omgaan met emotionele en sociale uitdagingen. Een visie die steeds breder gedragen wordt in het onderwijs en die perfect aansluit op KERNgezond.

 

Mijn Positieve Gezondheid is uitgewerkt in zes dimensies. En met deze zes dimensies gingen de kinderen van de groepen 5/6 deze ochtend aan de slag. Na een actieve warming-up op muziek werd er gestart. Zo werd er nog meer actief bewogen tijdens het bootcampen (Dimensie: Dagelijks Leven), speelden ze het kwaliteitenspel (Dimensie: Nu en Later) waarbij ze inzicht kregen in wat ze al goed kunnen en wat andere vinden dat ze goed kunnen, werd er samen een lekker gezonde wrap gemaakt (Dimensie: Meedoen) met de lekkere producten van PLUS Savelkoul.

 

Ook gingen de kinderen in het bos aan de slag met Mindfullness (Dimensie: Mijn Gevoelens en Gedachten), werd er een heerlijke smoothie bij elkaar getrapt op de smoothiefietsen, waarbij voeding en bewegen samen komen (Dimensie: Mijn Lichaam) en als laatste was de Geluksprofessor, Jos Clout, aanwezig om de kinderen mee te nemen in zijn verhaal over geluk, wat dat is en hoe je het kunt ervaren (Dimensie: Lekker in je vel zitten).

 

Een enorm leuke, inspirerende ochtend waarvan de kinderen zichtbaar genoten.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op