De kinderen van de groepen 4/5 van basisschool De Zjwiek brachten op donderdag 23 november een bezoek aan Fruitbedrijf Heijnen. Dit in het kader van het project gezond waarbij kinderen geïnspireerd worden naar een gezonde leefstijl middels de pijlers; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

 

De kinderen beleefden deze ochtend vier onderdelen. Zo kregen ze een rondleiding door de boomgaard, de loods en de winkel van het fruitbedrijf. Ze zagen hoe er gesnoeid werd ter voorbereiding op de winter, hoe de appels gesorteerd worden en wat voor soorten fruit en groente er te koop zijn in de winkel. Ze leerden over het groeiproces en de opslag van al dat lekkere fruit.

 

Daarnaast maakten ze een heerlijk gerechtje met de appels en onderwierpen ze de verschillende appels ook aan een smaaktest. De resultaten waren erg verschillend zo hield de ene meer van een zoete appel en de andere van een zure. Als derde onderdeel gingen de kinderen in de boomgaard op zoek naar 15 verschillende vragen die te maken hadden met fruit. In groepjes probeerden ze deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Als laatste onderdeel waren ze lekker actief met een estafettespel met als onderwerp ‘De Schijf van Vijf’.

 

Een erg leuke ochtend die voorbij vloog en waarbij de kinderen afsloten met een enorm groot applaus voor Ruud en Dorien en alle medewerkers van Heijnen. Toen ze naar huis gingen kregen ze nog een lekker appeltje mee naar huis alsmede een kleurplaat.

Foto's 

Meer weten? 

Denise Vlieks

Projectmanager

Neem contact op