De kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Zjwiek zijn in deze periode bezig met het thema ‘energie’. De KERNgezond-activiteit van dinsdag 4 april sloot dan ook perfect aan bij dit thema. De kinderen bezochten namelijk burgerwindmolen De Coöperwiek.

 

Alle drie de pijlers van KERNgezond (gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag) kwamen in deze activiteit terug. De kinderen legden de afstand naar de windmolen in Neer per fiets af.

 

Bij de windmolen aangekomen stonden er drie onderdelen op ze te wachten. De vrijwilligers van Coöperatie Zuidenwind vertelden de kinderen alles over de windmolen en over het opwekken van duurzame energie. De kinderen mochten alle vragen stellen die ze wilden en uiteraard werd een kijkje genomen in de grote windmolen zelf. Wist je dat de molen, zonder de wieken, al bijna 100 meter hoog is? En dat alleen deze molen al bijna heel Roggel van stroom kan voorzien? Wow!

 

Daarnaast trapten ze een smoothie op de smoothiefietsen. Zo werd er met hun eigen energie een lekkere smoothie gemaakt die natuurlijk meteen opgedronken werd. Als laatste onderdeel konden de kinderen hun energie kwijt met een lekker actief spel waarbij snelheid en samenwerken centraal stonden.

 

Een erg leuke en leerzame ochtend die werd afgesloten met een groot applaus voor de vrijwilligers van Zuidenwind!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op