Afgelopen donderdag en vrijdag beleefden de kinderen van het speciaal onderwijs in Heibloem een inspirerende dag aan de hand van de KERNgezond-pijlers; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

 

Deze dagen konden plaatsvinden mede dankzij de steun van Omgevingsfonds Heibloem. Omgevingsfonds Heibloem verstrekt financiële bijdrages aan projecten en initiatieven die bijdragen aan duurzaamheid, sociale cohesie, landschappelijke waarde en ecologische projecten. Voor elke megawatt opgewekte windenergie ontvangt het omgevingsfonds één euro. Het omgevingsfonds is onderdeel van Coöperatie Zuidenwind.

 

Op donderdag kreeg het speciaal basisonderwijs van De Widdonck een mooi programma voorgeschoteld. Zij gingen aan de slag met een leuke en actieve bootcamp (bewegen), fietsten hun eigen heerlijke smoothie op de innovatieve smoothiefietsen (voeding en bewegen). Ze kozen hierbij zelf uit welk fruit ze in de smoothie wilden. Als laatste onderdeel kregen ze een gastles in het thema ‘fair-play’. Aan de hand van filmpjes gingen ze de discussie aan wat fair-play voor hun betekent en hoe dit terugkomt in hun dagelijks leven.

 

Op vrijdag was het de beurt aan de leerlingen van De Ortolaan, het Voortgezet Speciaal Onderwijs in Heibloem. Deze leerlingen kregen een nog wat zwaardere bootcamp voorgeschoteld en stapten ook de smoothiefietsen op voor een lekkere, gezonde versnapering. Daarnaast stond hun pijler ‘gedrag’ in het teken van een bezoek van Gwen van Rosmalen. Deze powervrouw kende heel wat tegenslagen in het leven en is daardoor voor de rest van haar leven gebonden aan een rolstoel. Maar deze positieve vrouw zit niet bij de pakken neer en kijkt het leven vol in de ogen. Naast haar enorme positiviteit daagt zichzelf fysiek tot het uiterste. Met haar handbike beklimt ze bergen en rolt ze marathons.

 

Op een interactieve manier vertelde Gwen haar levensverhaal waar de leerlingen aandachtig naar luisterden en honderden vragen op haar afvuurden. De les die Gwen de leerlingen meegaf is dat je altijd moet doorzetten, er vol voor moet gaan en zo positief mogelijk moet zijn.

 

Het waren twee inspirerende dagen die voorbij vlogen. De applauzen aan het eind van beide dagen verklapten wel dat de leerlingen er duidelijk van genoten hadden.

 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op