Op donderdagochtend 12 september was de aftrap van weer een jaar KERNgezond in de gemeente Leudal. De kinderen van basisschool De Kwir uit Neer waren dit schooljaar de eersten die een KERNgezond activiteit beleefden.

 

Tijdens KERNgezond gaan kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs aan de slag met gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

 

In Neer gaan kinderen van de groepen 5 en 6 deelnemen aan dit traject. De eerste activiteit was een heerlijk gezond ontbijt.

 

Voordat er ontbeten werd verzamelden de kinderen zich op het schoolplein om samen het KERNgezonde schooljaar officieel te openen. Dit werd gedaan door initiatiefnemer van KERNgezond, Maurice Graef en tophandballer Jeroen van den Beucken. Hierna was het voor de kinderen tijd om te bewegen. Onder professionele begeleiding werd er een warming-up op muziek gedaan.

 

Daarna stond in de klassen een heerlijk ontbijt te wachten op de kinderen. Dit mogelijk gemaakt door SPAR Kuijpers. Toen iedereen lekker aan het eten was kwam Jeroen in de klas om de kinderen meer te vertellen waarom gezond ontbijten belangrijk is voor zowel een topsporter als voor de kinderen. De kinderen kregen uitleg over het gehele traject en een poster waarop ze konden invullen hoe zij dit jaar voor KERNgezond gaan.

 

Na een groepsfoto met en een handtekening van Jeroen werd de ochtend afgesloten.

 

Voor meer informatie over KERNgezond kijk op www.wijzijnkerngezond.nl

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op