Op dinsdagmiddag 15 januari kregen de groepen 5 en 6 van basisschool De Kwir bezoek van een topsporter. Handbalkeeper Mark van den Beucken gaf een gastles over ‘Fair-Play’.

 

Nadat Mark, keeper bij Herpertz Bevo Hc, zichzelf geïntroduceerd had mochten de kinderen eerst hem het hemd van het lijf vragen. Daarna was het tijd om aan de slag te gaan met Fair-Play, oftewel sportiviteit. Niet alleen sportiviteit bij het sporten maar ook in de klas en het dagelijks leven. De kinderen begonnen met het maken van een woordweb. Waar dachten ze aan bij fair-play? Zo beschreven de kinderen dat met elkaar samen spelen, respect hebben voor elkaar, elkaar complimenten geven, elkaar accepteren en nog veel meer onder fair-play vallen.

 

Daarna werd er aan de hand van sportfilmpjes een discussie gevoerd over het thema. Wat is binnen de sport fair-play? En hoe ver gaat fair-play? Zou je een goal wel of niet scoren als een speler geblesseerd op het veld ligt en het is een belangrijke wedstrijd? En zo waren er nog tal van voorbeelden. De kinderen zagen in dat eerst nadenken voordat je iets doet, doorzettingsvermogen, doelgericht zijn en elkaar helpen allemaal onderdelen zijn die terug in de topsport, maar dat dit ook toepasbaar was op hunzelf.

 

Uiteraard deelde Mark op het laatst nog aan iedereen een handtekening uit en werd er een groepsfoto gemaakt.

 

De volgende activiteit van KERNgezond Neer zal plaatsvinden op 27 maart. Dan zullen de smaaklessen plaatsvinden.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op