Op 21 maart maakten de ouderen van het Hof van Kessel kennis met de jeugd van het onderr-13 team van voetbalvereniging Kessel. Samen gaan ze dit jaar enkele leuke activiteiten beleven binnen het KERNgezond-project ‘De Buitenspelval’.

 

Ouderen staan vaak buitenspel. Zij zijn van anderen afhankelijk en sociale contacten verminderen sterk. De leefwereld van de ‘jeugd van tegenwoordig’ staat steeds verder van hen af door verandering van normen en waarden en de steeds meer digitaliserende maatschappij. Tijdens KERNgezond De Buitenspelval wordt dit gat verkleind. Door samen activiteiten te beleven, leert men van elkaar, krijgt men begrip voor elkaar en respecteert men elkaar.

 

De ouderen en jongeren in Kessel gaven hier een goede start aan. De jongeren verzorgden, koffie, thee en iets lekkers voor de ouderen, daarna stelden iedereen zich voor waarna er samengewerkt werd tijdens een leuke kennis- en muziekquiz. Hierbij moesten ze in koppels inschatten hoe hoog de Eifeltoren is en van welk liedje dat ene bekende intro ook alweer is.

 

Een erg leuke en geslaagde eerste activiteit! Iedereen kijkt dan ook alweer uit naar de volgende bijeenkomst op 18 april.

 

Dank aan de partners; VSB Fonds, Stichting RCOAK en Antares.

Foto's 

Meer weten? 

Maurice Graef

Initiatiefnemer

Neem contact op