De kinderen van de groepen 6 van basisschool Meander beleefden op 21 juli hun KERNgezond-activiteit. Ze waren te gast bij Kasteel De Keverberg in Kessel voor een activiteit in samenwerking met Buiten Zinnen.

 

Met de fiets maakten ze de overtocht naar de andere kant van de Maas. Eenmaal aangekomen begon het avontuur. Ze speelden namelijk ‘Het geheim van de baron’. In groepjes speurden ze de geheimtaal van de baron te ontcijferen. Middels verschillende activiteiten konden ze symbolen aan letters koppelen wat hun uiteindelijk de oplossing zou opleveren.

 

Zo gingen ze aan de slag met een metaaldetector om de goede weg en daarmee de goede symbolen te vinden. Ze ontrafelden welke foto’s bij welke huizen op de Markt horen. Aan de hand van een spannend filmpje losten ze andere vragen op en zochten ze de goede symbolen in de donkere kelders van het kasteel. Daarnaast zochten ze aan de hand van een maquette de goede plekken rondom het kasteel om nog meer letters te vinden. Als laatste losten ze een puzzel op waarbij ze met blacklight pennen hun laatste symbolen ontdekten.

 

Op het einde wisten ze de geheimtaal van de baron te ontcijferen. Een superleuke, uitdagende en sportieve ochtend onder het genot van een lekker zonnetje.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op