Op dinsdag 22 november waren de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Kwir te gast bij Ria Joosten Catering & Evenementen. Hier beleefden ze een leuke ochtend in het kader van het project ‘KERNgezond’.

 

KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. De laatste twee pijlers kwamen nadrukkelijk terug in de activiteit. Na een openingswoordje van Ria Joosten zelf gingen de kinderen aan de slag met vier onderdelen. Met en professionele chefkok maakten ze een heerlijke soep en een gezonde fruitspies. Daarnaast kregen ze alle ins and outs te weten dankzij een uitgebreide rondleiding door het gehele bedrijf.

 

Als laatste twee onderdelen speelden ze een suikerquiz waarbij ze ontdekten hoeveel suiker er in bepaalde dagelijkse producten zit. Ook speelden ze in groepjes een quiz waarbij ze vragen moesten zoeken en beantwoorden over allerlei gezonde weetjes.

 

Een erg leuke ochtend die werd afgesloten met het gezamenlijk opeten van de heerlijke groentesoep en de lekkere fruitspiesjes. Voordat de kinderen terug naar school gingen gaven ze nog een groot applaus aan Ria Joosten Catering & Evenementen voor hun gastvrijheid.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op