Op donderdagochtend 21 maart waren de bezochten de kinderen van de groepen 5-6 van basisschool De Zjwiek Ria Joosten Catering en Evenementen. Dit in het kader van de smaaklessen binnen het traject KERNgezond.

 

Bij binnenkomst bleek al dat de kinderen er erg veel zin in hadden. De ochtend bestond uit vier verschillende onderdelen die de kinderen in groepjes afwerkten. Zo kregen ze uiteraard een rondleiding waarbij ze een kijkje achter de schermen mochten nemen en zo ontdekten wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van o.a. grote feesten.

 

Samen met de kok werd er ook aan de slag gegaan met het maken van heerlijke, gezonde gerechtjes. Elk groepje maakte een ander gerechtje. Zo werden er gevulde paprika’s met humus gemaakt, maar ook, maïssoep, tacopizza’s en mini-omeletjes met kip en brood.

 

Verder speelden ze een kwartetspel over de Schijf van Vijf, de kinderen waren zo bewust en onbewust bezig met gezonde voeding. Verder testten ze hun zintuigen met een zintuigenquiz. Ze roken, proefden, bekeken en voelden verschillende producten waarbij ze moesten raden wat het was. Dit bleek soms toch moelijker als gedacht als je maar één zintuig tegelijk kan gebruiken.

 

Aan het einde van de ochtend mocht iedereen natuurlijk heerlijk smullen van alle lekkere gerechten. Deze gingen er dan ook goed in. Aan het einde werden de medewerkers van Ria Joosten Catering en Evenementen met een groot applaus beloond.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op