Op dinsdagochtend 26 februari maakten de leerlingen van de groepen 5/6 van basisschool De Mussenberg uit Horn kennis met verschillende sporten in het kader van het project KERNgezond.

 

Deze derde activiteit van het project stond in het teken van ‘gezond bewegen’. Er stonden deze ochtend vier sporten op het programma, van elke sport kregen de kinderen een clinic om zo de basisbeginselen van de sport te leren en om eens te proeven wat de sport inhoudt.

 

HBV Wilhelmina liet de kinderen zelf ervaren hoe het is om met een handboog te schieten. Het ging verschillende kinderen erg goed af en regelmatig hoorde men een knappende ballon in de zaal, het teken dat het doel geraakt was. Judoclub Ko Arashi ging met de kinderen aan de slag met judo. Enkele behendigheidsoefeningen en worpen kwamen aan bod. Verder was Badmintonclub Horn aanwezig om de kinderen enkele technieken met het racket en de shuttle te leren. Als vierde onderdeel werd er lekker intensief gedanst op muziek onder leiding van Dansstudio Pulse.

 

Een erg leuke ochtend dat vele rode wangetjes van de inspanning opleverden. De verenigingen werden met een groot applaus bedankt door de kinderen.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op