Op dinsdag 18 december stond er voor de basisscholen Bösdael en De Triolier de tweede KERNgezond-activiteit op het programma. De kinderen van de groepen 5 en 6 van De Triolier en de groepen 6 van Bösdael brachten o.a. een bezoek aan de ouderen die in de zorgwoningen tegenover de basisschool wonen (omgeving Bösdael).

 

In het kader van de schoolthema’s ‘leren van personen van vroeger’ en ‘zintuigen’ brachten de kinderen in groepjes een bezoek aan de ouderen. Met hen gingen ze gezamenlijk bewegen onder leiding van de professionals van Bösdael. Zowel zittend als staand werkten ze verschillende oefeningen af en werd er zelfs samen een kerstboom opgezet. Samen maakten ze ook een quiz waarbij goed samengewerkt werd.

 

Op school vonden ook nog twee onderdelen plaats. Zo proefden, roken, voelden en bekeken de kinderen enkele gezonde producten tijdens de zintuigenquiz. Samen kwamen ze tot een heleboel goede antwoorden. Verder speelden ze nog kwartet. Maar niet zomaar een kwartetspel, maar een spel over de Schijf van Vijf, waarbij ze bewust en onbewust bezig waren met gezonde voeding die terug te vinden is in de Schijf van Vijf.

 

Een erg leuke en leerzame ochtend waar de kinderen maar ook zeker de ouderen erg van genoten!

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op