Op donderdag 22 november stond voor de leerlingen van Bs. Antonius hun eerste KERNgezond-activiteit op de planning. Bij deze activiteit was handballer Daan Versleeuwen aanwezig om met de kinderen het gesprek aan te gaan over fair-play.

 

De activiteit werd gestart met een woordweb over fair-play om te kijken wat de kinderen al wisten van dit onderwerp. Ook werd besproken hoe dit begrip terugkomt in de topsporterwereld van Daan. Hierna werd aan de hand van enkele sportfilmpjes met de kinderen gediscussieerd over wat fair-play is en hoe de kinderen en Daan op bepaalde situaties zouden reageren. Ze ontdekten verder dat een topsporter anderen helpt, nadenkt voordat hij/zij iets doet, er met hart en ziel voor gaat, rustig blijft en doelgericht is.

 

Op het einde werd in de klas enkele afspraken gemaakt op het gebied van fair-play. Deze afspraken werden opgeschreven en bekrachtigd met een handtekening van Daan. De volgende activiteit is De Held welke plaatsvindt in februari. Deze activiteit zal in het teken staan van gezond gedrag.

Foto's 

Meer weten? 

Ellen Thijssen

Projectleider

Neem contact op