Op dinsdagochtend 22 maart gingen de leerlingen van groep 6 van basisschool De Brink samen met cliënten van Dichterbij een nieuwe KERNgezond-activiteit aan. Een activiteit die in het teken stond van smaak.

 

De cliënten van Dichterbij verdeelden zich net als de kinderen over drie groepen, want er stonden ook drie onderdelen op het programma. Samen maakten ze een heerlijke en gezonde heksenkaas die werd gegeten op een toastje van komkommer. Voor de heksenkaas gebruikten ze Griekse yoghurt, zuivelspread, bieslook, peterselie, bosui en knoflook. De kinderen konden van dit alles smullen omdat PLUS Lucassen deze beschikbaar stelden.

 

Daarnaast speelden de kinderen een suikerquiz waarbij ze in groepjes moesten raden hoeveel suikerklontjes er in sommige dagelijkse producten zit zoals een pakje jus d’orange, een ontbijtkoek of in vruchtenhagel. De kinderen schrokken soms van hoeveel suiker er wel niet in sommige producten zit.

 

Als laatste onderdeel gingen ze lekker het zonnetje in om een Ren-Je-Rot-Quiz te spelen. Ze probeerden alle voedingsvragen goed te beantwoorden en dat lukte behoorlijk goed!

 

Ondanks dat het voor het eerst weer was dat de kinderen en de cliënten van Dichterbij weer samen waren was het enorm gezellig en klikte het weer geweldig. Wat enorm leuk was om te zien. Zowel de cliënten als de kinderen namen dan ook met een grote glimlach afscheid van elkaar.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op