Drie weken geleden beleefden de kinderen van de groepen 1-2 van basisschool Meander een smakelijke KERNgezond-activiteit. Deze keer was het de beurt aan de groepen 3 en 4. Ook zij gingen aan de slag met ‘gezonde voeding’.

 

De ochtend voor de kinderen bestond uit drie onderdelen om ze op een inspirerende manier meer kennis over gezonde voeding te verschaffen. Zo startten ze met een zintuigentest waarbij hun gevoel, reukvermogen, smaakpapillen getest werden. Door goed samen te overleggen wisten ze erg veel goed te raden. Daarna werd er op de speelplaats een Ren-Je-Rot-Quiz gespeeld. Na een vraag renden de kinderen naar het voor hun goede antwoord. Daar aangekomen kregen ze het goede antwoord te horen. Een leuke combinatie van kennis en beweging.

 

Als laatste onderdeel maakten ze een eigen overheerlijk gerecht. Zo werd er een fruitvlinder op een rijstwafel gemaakt. De kinderen sneden zelf hun aardbeien en besmeerden de rijstwafel met Griekse yoghurt. Dit kunstwerkje werd natuurlijk meteen opgegeten.

 

Een smakelijke en leuke ochtend die voorbij vloog voor de kinderen.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op