De kinderen van de groepen 4/5, 5 en 6 van basisschool De Mussenberg uit Horn waren op 15 maart te gast bij het Fun & Entertainment Center (FEC) in Sevenum waar ze een spectaculaire KERNgezond-activiteit beleefden.

 

KERNgezond laat kinderen op een inspirerende manier aan de slag gaan met een gezonde leefstijl middels haar pijlers; gezond bewegen, gezonde voeding en gezonde gedrag. Bij het FEC kwamen vooral het bewegen en de voeding terug.

 

In The Portal, het prachtige trampolinepark, mochten de kinderen zich uitleven op de verschillende trampolines en ze waren zo enorm sportief bezig. Ook bij het lasergamen waren ze flink en actief en werkten ze goed samen om een topscore te halen.

 

De hersens werden gekraakt tijdens een sport- en gezondheidsquiz. Samen wisten de kinderen veel vragen goed te beantwoorden en staken ze nog het een en ander op. Als laatste onderdeel werd er een gezond gerechtje gemaakt. De kinderen mochten lekker creatief zijn om een lekkere en gezonde snack te maken. Op een volkoren rijstwafel maakten ze allerlei kunstwerken van mandarijn, blauwe bessen en Griekse yoghurt. SPAR Ruud & Sylvia Vermeulen stelde al dit lekkers beschikbaar voor de kinderen. De kunstwerkjes mochten ze uiteraard ook lekker zelf opsmullen.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op