Ook dit jaar zal het project KERNgezond draaien op basisschool De Neerakker in Heythuysen. De groepen 5 gaan dit jaar op een leuke manier aan de slag met gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

 

De aftrap van dit project vond plaats op 10 oktober met een gezond ontbijt dat beschikbaar gesteld was door Jumbo Heerschap en Bakkerij Heerschap. De opening werd verricht door initiatiefnemer Maurice Graef en triathlete Neiske Becks.

 

Voordat er lekker ontbeten kon worden werden de kinderen eerst in beweging gezet met een warming-up op muziek. Hierna gingen de kinderen terug de klas in en schoven ze aan bij het ontbijtbuffet waar ze de keuze hadden uit vele lekkere en gezonde producten. Tussendoor kwam Neiske in de klas om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt. De kinderen mochten uiteraard ook alles vragen aan Neiske en er werd afgesloten met een handtekening en een groepsfoto.

 

De kinderen kregen in de klas ook nog verdere uitleg over wat ze dit schooljaar te wachten staat met het project KERNgezond.

Foto's 

Meer weten? 

Ellen Thijssen

Projectmanager

Neem contact op