De afgelopen week vonden er weer twee ontmoetingen plaats binnen KERNgezond De Buitenspelval. Tijdens De Buitenspelval beleven ouderen uit een zorginstelling een leuke activiteit samen met jongeren van een voetbalvereniging.

 

Eenzaamheid onder ouderen is een nog steeds groeiende maatschappelijke uitdaging. Met ‘De Buitenspelval’ worden er nieuwe, duurzame verbindingen gelegd tussen jong en oud met als doel om de eenzaamheid terug te dringen. Respect, begrip, van elkaar leren en plezier staan centraal tijdens deze activiteiten.

 

In Haelen waren de meisjes onder 13 op maandagavond te gast bij Zorgcentrum Magdalena. Nadat de meiden ervoor hadden gezorgd dat alle bewoners iets te drinken hadden en een stukje cake werd er begonnen met een leuke quiz. Er werden teams gemaakt waarbij jong en oud samenwerkten. Na vele kennis- en muziekvragen kwam er een groep als winnaar uit de bus, zij ontvangen tijdens de volgende activiteit een leuk prijsje.

 

Bij zorgcentrum Roncalli in Roermond waren de jongens en meisjes van SVC2000 onder 14 aanwezig om samen de tweede activiteit binnen De Buitenspelval te beleven. Nadat iedereen, door de jongeren, voorzien was van een natje en een droogje kwamen de gezelschapsspellen op tafel. Jong en oud ging de sportieve strijd aan tijdens Rummikub, Mens-erger-je-niet, sjoelen, 4-op-een-rij, pim-pam-pet en nog veel meer. Iedereen had het duidelijk naar zijn of haar zin en de tijd vloog dan ook voorbij.

 

Tijdens deze activiteiten is duidelijk de meerwaarde te zien van dit contact tussen jong en oud. Beide doelgroepen gaan zeer respectvol met elkaar om, er wordt volop gelachen en naar elkaar geluisterd. Beide doelgroepen kijken dan ook al weer uit naar de volgende activiteit die ze samen gaan beleven.

 

Dank aan de partners; VSB Fonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, Proteion, Rabobank Roermond-Echt, Rik Dieteren Woningontruiming en Verhuizingen en de solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR-Projecten in Nederland.(PIN) Zij maken deze bijzondere ontmoetingen mogelijk.

Foto's 

HAELEN

ROERMOND

Meer weten? 

Maurice Graef

Projectmanager

Neem contact op