De afgelopen week bezochten drie KERNgezond-scholen het Land van Horne. Dit in het teken van de smaaklessen. Bij deze smaaklessen sloten cliƫnten van PSW, bewoners van Land van Horne en huurders van Woningvereniging Nederweert aan.

 

Deze bijzondere mix van mensen maakten het tot een aantal topactiviteiten. Op vrijdag 15 maart was basisschool De Schrank uit Ospel te gast, op 18 maart was het de beurt aan basisschool De Tweesprong uit Eind en op 20 maart was De Klimop uit Nederweert te gast.

 

In gemixte groepjes waarin alle doelgroepen zaten beleefden ze drie onderdelen. Samen maakten ze een lekker en gezond gerechtje, broodsushi. Daarnaast werd er aan de slag gegaan met de zintuigen. Zo roken, proefden en voelden ze verschillende producten. In overleg werd er bepaald welke producten het waren. Als laatste onderdeel speelden men samen gezelschapsspellen, ook hierbij was samenwerken erg belangrijk.

 

Het was erg mooi om te zien hoe kinderen, ouderen en mensen met een verstandelijke beperking heel respectvol en leuk met elkaar samenwerkten. Iedereen had dan ook een groot applaus voor elkaar over.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

KERNgezond

Neem contact op