In het kader van KERNgezond ‘De Buitenspelval’ vond maandagavond de eerste ontmoeting plaats tussen de spelers van VVV-Venlo onder-15 en de ouderen van zorginstelling Crescendo. Samen gaan beide doelgroepen dit jaar een aantal activiteiten beleven waarbij omgaan met elkaar, begrip en respect voor elkaar en iets over hebben voor een ander centraal staan.

 

Eenzaamheid onder ouderen is een nog steeds groeiende maatschappelijke uitdaging. Met ‘De Buitenspelval’ worden er nieuwe, duurzame verbindingen gelegd tussen jong en oud met als doel om de eenzaamheid terug te dringen. Het is uniek dat een Betaald Voetbal Organisatie hun jeugd op deze mooie manier inzet. De spelers van VVV-Venlo onder-15 zijn jonge, maatschappelijke ambassadeurs van hun club.

 

Tijdens deze eerste ontmoeting was zowel jong als oud in grote getale aanwezig, dit zorgde voor een bomvolle huiskamer bij zorginstelling Crescendo. Bij binnenkomst zorgden de jongeren ervoor dat alle ouderen een kopje koffie of thee kregen met een plakje cake. Na een eerste kennismaking met elkaar werd er in gemixte teams een quiz kennis- en muziekquiz gespeeld. Jong en oud overlegden druk, zongen mee met de muziek en waren fanatiek tot de laatste vraag.

 

Deze bijzondere ontmoeting vloog voorbij en met een lach namen beide doelgroepen afscheid van elkaar om elkaar in januari weer terug te zien bij een volgende activiteit. Voor de ouderen zijn deze spelers nu al ware kampioenen!

 

De Buitenspelval is voortgekomen uit de samenwerking tussen Stichting KERNgezond en VVV-Venlo.

 

Dank aan de partners; VSB Fonds, Stichting RCOAK, Wonen Limburg, Taxi van Bommel, Rabobank Venlo e.o., Vrienden van de Zorggroep en de solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR-Projecten in Nederland.(PIN)

Foto's 

VVV

Meer weten? 

Maurice Graef

Initiatiefnemer

Neem contact op