De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Triolier gingen op dinsdag 20 juni aan de slag met het thema ‘zwerfafval’. Ze ontvingen een gastles en gingen daarna zelf de buurt in om op te ruimen.

 

Een dag eerder werden deze kinderen in het zonnetje gezet omdat ze de winnaar waren geworden van de KERNgezond ScholenChallenge. Een sportieve challenge waaraan het afgelopen schooljaar alle KERNgezond-scholen deelnamen. Tijdens de uitdagende spellen bij Limburgs Uitje in Sevenum scoorden de kinderen van De Triolier uiteindelijk de meeste punten! Ze ontvingen hiervoor een grote beker en mogen in het nieuwe schooljaar allemaal naar een thuiswedstrijd van VVV-Venlo!

 

Een dag laten stond er dus weer een nieuwe KERNgezond-activiteit op het programma. In de klas leerden ze eerst alles over zwerfafval. Wie zorgt er voor zwerfafval? Wat wordt er met zwerfafval gedaan? Wat voor gevolgen heeft zwerfafval voor onze planten en dieren? Wat is plastic soep? Na deze interactieve, klassikale les was het tijd om zelf naar buiten te gaan.

 

Dankzij de Gemeente Beesel kon dit, zij stelden alle materialen hiervoor beschikbaar. Alle kinderen kregen een afvalprikker en in groepjes gingen ze de wijk. In korte tijd wisten ze samen enorm veel afval op te ruimen. Zelfs schrokken ze nogal van het aantal stukjes zwerfafval wat er lag! Ze kwamen voornamelijk sigarettenpeuken, drinkkartons en losse stukjes plastic tegen.

 

Samen spraken ze dan ook af om zelf geen zwerfafval meer te veroorzaken. Een goed voorbeeld dat vele hopelijk laat volgen!

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op