Op deze pagina vind u onze workshops gericht op een KERNgezonde werkvloer!

 

Wij bieden maatwerk dus zullen onze workshops altijd afstemmen met uw wensen en eisen.

 

Interesse? Neem contact op met ons!

 

Hieronder is informatie te vinden over:

- KERNgezond@Work

- Duurzame inzetbaarheid a.h.v. onze IVI-methode

- Code 95 Leefstijlcursus

KERNgezond@Work 

Bij KERNgezond beschikken we over de juiste kennis en expertise om uw werknemers te inspireren richting een gezonde leefstijl.

 

Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid binnen uw bedrijf te vergroten.

 

(Lees verder onder de afbeelding)

Ons aanbod:

 

1. Maatwerktraject

In een traject van 3 maanden gaan wij intensief aan de slag met de werknemers binnen uw bedrijf. Wij

leveren maatwerk aan uw organisatie. Tijdens de intake wordt er gekeken naar de wensen en behoeften binnen uw bedrijf, op basis daarvan wordt er een plan opgesteld hoe we het traject gaan

invullen. Denk hierbij aan themagerichte vitaliteitsworkshops (gezonde voeding, stress, etc.) maar ook aan gezamenlijk sporten (bootcamp, kickboks, etc.) of persoonlijke voedingsbegeleiding. Dit traject is mogelijk als groepstraject (max. 10 personen) maar ook als individueel traject.

 

2. Bedrijfsbootcamp

Naast ons maatwerktraject bieden we ook losse bootcamptrainingen aan. Bewegen is een belangrijk

onderdeel van een gezonde leefstijl. Toch is het voor veel mensen een uitdaging om voldoende te

bewegen of te sporten. Een bedrijfsbootcamp kan hier de oplossing bieden om uw medewerkers fit en

gezond te houden. Genoeg bewegen leidt tot een hogere productiviteit, betere prestaties, minder stress en daardoor ook minder ziekteverzuim op de werkvloer. Onder leiding van een gecertificeerd

personal trainer gaan de medewerkers in groepen van max. 10 personen een uur lekker aan de slag. De trainingen worden aangepast op het niveau van de deelnemers. Door samen te sporten stimuleren de werknemers elkaar om het beste uit zichzelf te halenen werkt het bevorderend voor de groepsdynamiek tussen collega's.

 

3. IVI - workshop

IVI staat voor Inspireren-Verdiepen-Individualiseren. De vitaliteitsworkshops uit het maatwerk traject worden samengevoegd in een 2 uur durende inspiratieworkshop: onze IVI-workshop. Gezonde

voeding, bewegen, werkdruk, stress, alcohol en roken zijn thema's die terugkomen in deze inspirerende en interactieve workshop en is bedoeld om de medewerker op een leuke manier bewust te maken van een gezonde leefstijl. De workshop wordt gegeven door ex-profvoetballer Maurice Graef samen met beweeg- en voedingscoach Janiek Hendrikx.

Workshop Duurzame inzetbaarheid a.h.v. de IVI-methode 

Uw werknemers, klanten, leerlingen of andere doelgroepen op een unieke manier inspireren naar een gezonde leefstijl, dat is wat KERNgezond doet.

 

Binnen het bedrijfsleven doen we dit aan de hand van de IVI-methode.

IVI staat voor Inspireren, Verdiepen en Individualiseren.

Zou het niet geweldig zijn als uw medewerkers gezond, gelukkig en vitaal hun werk kunnen doen tot aan hun pensioen?Zou het niet geweldig zijn als uw medewerkers gezond, gelukkig en vitaal hun werk kunnen doen tot aan hun pensioen?

 

Duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers wordt alsmaar belangrijker. Door als werkgever hier aan te werken heeft u langer plezier van uw werknemers, en zij van u als werkgever.

 

De IVI-methode bestaat uit twee workshops waarbij medewerkers op een vlotte manier kennismaken met diverse aspecten van een gezonde leefstijl en zo geprikkeld worden om zichzelf een spiegel voor te houden.

 

Door het (inter)actief bezig zijn met het onderwerp houdt de medewerker de aandacht er beter bij en blijft de informatie beter hangen. De IVI-methode is een traject van bewustwording tot concreet aan de slag gaan!

 

Middels filmpjes van topsporters (die het belang van dit onderwerp inzien), een interactieve Kahoot-quiz die door de gehele workshop loopt, de smoothiefiets, korte en leuke bewustwordingsspellen wordt de deelnemer (inter)actief betrokken.

 

Na deze twee workshops kan een medewerker desgewenst met persoonlijke doelen aan de slag gaan. Dit houdt in dat KERNgezond de medewerker koppelt aan een specialist zoals bijvoorbeeld een mental coach, personal trainer of diëtist.

 

Onderwerpen die tijdens de workshops aan bod komen zijn:

• Gezond bewegen,

• Gezonde voeding,

• Gezond gedrag,

• Roken,

• Alcohol,

• Werkdruk en stress.

 

De workshops zijn uiteraard op maat te maken naar uw wensen en/of seperaat af te nemen. Voor meer informatie neem contact met ons op!

Quote Proteion Schoon over de IVI-workshops

"Afgelopen december een workshop van kerngezond voor onze medewerkers bij mogen wonen.

De samenwerking met kerngezond verliep makkelijk en flexibel en de reacties van de medewerkers waren louter positief.

Opmerkingen van “ik ben tot nieuwe inzichten gekomen” tot “gezonder eten is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk” kwamen er na afloop voorbij.

Al met al, een mooie aanvulling voor een goed vitaliteitsbeleid!"

Leefstijlcursus Code95 

KERNgezond verzorgt via Keijbeck Rijopleidingen de Code95 cursus Gezonde Leefstijl voor beroepschauffeurs.

 

Tijdens de cursus zullen diverse (ex)-topsporters hun ervaringen delen over de verschillende onderwerpen. De praktijkvoorbeelden van de sporters en coaches maken een vergelijking tussen het leven als topsporter en het veelal zittend werk op een heftruck, kraan, bus of vrachtwagen. Profvoetballer Bryan Linssen (Feyenoord), Ex-wielrenner en TV-persoonlijkheid Gert Jakobs, tennister Demi Schuurs en ex-voetbaltrainer Sef Vergoossen komen voorbij.

 

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de 8 uur durende cursus zijn:

 

  • Omgaan met stress en werkdruk
  • Voeding- en maaltijdschijf
  • Belang van gezonde voeding
  • Risico’s ongezonde voeding
  • Alcohol en Roken
  • Gezond bewegen

 

Voor meer informatie neem contact met ons op.

Ga naar...

Meer weten? 

Maurice Graef

Initiatiefnemer

Neem contact op